Urologija
Usluga

Urologija

Nema tog muškarca koji u određenom životnom dobu nije imao potrebu da poseti specijalistu urologije. Naime, urologija se smatra jednom od grana medicine, koja je usmerena na proučavanje oboljenja kako urinarnih, tako isto i genitalnih organa kod muškaraca. Pod urinarnim organima se smatraju mokraćna bešika, bubreg i uretra, odnosno ureteri, dok su genitalni organi muškarca penis, testisi i epididimi, odnosno prostata.

S obzirom na to da su urinarni trakt i reproduktivni povezani, vrlo često se događa da poremećaj u funkcionisanju jednog od njih utiče i na poremećaj rada drugog. Upravo iz tog razloga se i navodi da je osnov bavljenja urologije usmeren na urogenitalni sistem. Pod tim se misli na prvom mestu na dijagnostiku različitih infekcija mokraćnih puteva kod muškaraca, kao i na probleme sa prostatom, a primarno na benigna uvećanja prostate, te na dijagnostiku postojanja kamena ili peska u bubrezima i slična stanja.

Najbitnije je da pacijenti koji imaju eventualnih poteškoća sa funkcionisanjem urogenitalnog trakta kontaktiraju "Sanitas klinik" i to na brojeve telefona 060 035 00 86 ili 035 82 000 18, a kako bi zakazali pregled kod lekara specijaliste urologije. U principu, ako im tako bude više odgovaralo, pregled mogu da zakažu i u prostorijama ove medicinske ustanove, a koje su smeštene na prvom spratu jagodinske ulice Kralja Petra Prvog broj 4, s tim što zakazivanje može da bude i izvršeno elektronski, odnosno na mail adresu info@sanitasklinik.com.

A što se radnog vremena tiče, ono je u toku radne sedmice, odnosno u danima između ponedeljka i petka između 08 i 20 časova, dok je subotom "Sanitas klinik" otvorena u periodu između 08 i 15 sati.

Najbitnije je da svi koji imaju potrebu da zakažu pregled kod specijaliste urologije znaju i to da u okviru ove medicinske institucije postoji i ordinacija lekara opšte prakse, zatim gastroenterologa i endokrinologa, kao i dermatologa. Takođe se pacijentima nudi mogućnost zakazivanja specijalističkog pregleda kod pulmologa, nefrologa ili kardiologa, te pedijatra ili neuropsihijatra. Izuzev već pomenutih ordinacija, odnosno specijalista, dostupna je i ordinacija fizikalne medicine, potom ginekologije i psihijatrije, a svi koji imaju potrebu mogu u okviru ove specijalizovane medicinske institucije da zakažu i pregled kod specijaliste otorinolaringologije ili kod psihologa ili da u okviru službe medicine rada izvade po potrebi lekarsko uverenje za konkretnu svrhu. Ne samo da to može da bude lekarsko uverenje za upis na fakultet, odnosno lekarsko uverenje za upis u srednju školu, te lekarsko uverenje za upis u prvi razred i lekarsko uverenje za zaposlene, već zainteresovani mogu zahtevati i lekarsko uverenje koje usko vezano za određeno radno mesto, kao što je na primer lekarsko uverenje za rukovaoca građevinskim mašinama.