Dermatologija
Usluga

Dermatologija

Dr Biljana Mitić Krstić

Dr Biljana Mitić Krstić

Dermatovenerolog

Iako u osnovi dermatologija može da se to karakteriše kao nauka o koži, treba napomenuti da postoje i njene grane, kao što je na primer dermatovenerologija, koja ima veze takođe sa drugim granama medicine, ali i venerologija, koja se smatra naukom o polno prenosivim bolestima, kao i kozmetologija i medicinska kozmetologija.

A ono što je važno i sa čime bi svi koji žive u Jagodini trebalo da budu upoznati jeste da „Sanitas klinik“ može da im ponudi i pregled kod specijaliste dermatologije. Zakazivanje se vrši svakog radnog dana, to jest u periodu od ponedeljka do petka između 08 i 20 sati, kao i subotom između 08 i 15 časova, odnosno u toku radnog vremena ove medicinske ustanove. Pacijenti mogu odabrati da li će pregled kod specijaliste dermatologija da zakažu u prostorijama ove medicinske ustanove, ukoliko im u tom trenutku ta opcija bude više odgovarala. Prostorije „Sanitas klinik“ nalaze se na adresi Kralja Petra Prvog broj 4, na prvom spratu u Jagodini, s tim da svi koji su zainteresovani za pregled kod specijaliste dermatologije mogu i da zakažu pregled i elektronski, to jest zvanično putem mejl adrese info@sanitasklinik.com, odnosno telefonskim putem i to na brojeve 035 82 000 18 ili 060 035 00 86.

U suštini, zadatak koji ima specijalista dermatologije jeste da u najširem značenju dijagnostikuje oboljenja kože na prvom mestu, te da uputi pacijenta u to kako bi trebalo da pristupi lečenju. U zavisnosti od toga o kom oboljenju je reč, specijalista dermatologije u okviru „Sanitas klinik“ može da uputi pacijenta i na pregled kod nekog drugog specijaliste i to u okviru iste medicinske institucije.

Naime, radi se o tome da „Sanitas klinik“ u Jagodini može svim koji imaju potrebe za tim da ponudi i pregled kod specijaliste ginekologije, zatim kardiologije i oftalmologije, ali i pregled kod psihijatra, otorinolaringologa ili fizijatra, kao i kod interniste, te neuropsihijatra i psihologa. Svakako treba istaći i podatak da u okviru ove medicinske ustanove postoji i ordinacija opšte prakse, kao i mogućnost zakazivanja specijalističkih pregleda kod lekara specijaliste endokrinologije, urologije ili nefrologije, potom kod pulmologa, gastroenterologa ili pedijatra, tako da je izbor stručnjaka zaista veliki. Iz tog razloga i ističemo podatak da svi koji imaju potrebu da zakažu pregled kod specijaliste dermatologije, praktično na istom mestu mogu da obave i pregled kod specijaliste za neku drugu granu medicine.

Ukoliko lekar bude smatrao da je to potrebno, „Sanitas klinik“ nudi i mogućnost svima da bude angažovana laboratorija sa kojom ostvaruje saradnju, kako bi pacijenti praktično na licu mesta dobili rezultate osnovnih analiza krvi, koje lekar preporuči.